Project Description

Re-Ligare Institute
The design project was a part of a Steel Design Competition by AISC in 2009. The goal was to create a mixed use public urban center for the city of Savannah, Georgia using steel as the primary structural material. The concept developed in the project was creating a transition from old to new while reflecting on the past. The site of the design, located on Trustees Garden in Savannah, sits on the edge of the Historic Landmark District next to the proposed new East River Street development. The materiality of the design transitions along the site from rustic to a polished material to make a visual connect, while the plan opens towards the historic Kehoe Iron Works located on the Southern part of the site to reflect on the site’s history.

Project Details

Project:Re-Ligare Institute (Steel Competition)
Location:Savannah, Georgia
Program:Mixed Use Facility
Date:Spring 2009
Programs Used:Revit, CAD, Photoshop, Illustrator.